Om ongeveer 10 over één komen wij aan in Bleskensgraaf en na de ontvangst in de zorginstelling staat er voor een ieder die wil een bakkie koffie of thee klaar en zij die willen mogen er zelfs een koek bij pakken. Ondertussen druppelen de koorleden binnen en tegen de klok van half twee vraagt onze dirigent Jacky Straatman of wij ons gereed willen gaan maken en op willen gaan stellen, zodat we spoedig aan ons optreden kunnen beginnen.
Al gauw blijkt het dat we vandaag een goede opkomst hebben. Met 33 koorleden (inclusief muzikanten) is bijna het gehele koor compleet (op een enkel afzegging na).
Het word nu dus wel even kijken hoe we het beste op kunnen gaan stellen.
Normaal staan we in drie rijen opgesteld maar daar is nu geen ruimte voor. We doen het maar in twee rijen, dat zal ook vast wel geen problemen opleveren.
Om half twee krijgen we het verzoek van het personeel of we nog een paar tellen willen wachten voordat we gaan beginnen. Niet alle bewoners zijn in de zaal aanwezig. Na een minuut of tien zijn alle bewoners gearriveerd en gaat ons optreden beginnen.
We gaan van start met enkele ouderwetse meezingers en als laatste lied voor de pauze klinkt het kleine café door de zaal. In de pauze kregen we weer koffie en thee aangeboden. Helaas gingen Kees Jan en Huub naar huis omdat Huub moest gaan werken. Toch top heren dat jullie voor een drie kwartier optreden helemaal naar Bleskensgraaf wilde komen.
Na de pauze gaan we verder met de bekende meezingers, afgewisseld door nummers waarvan de teksten door Zweer naar het Nederlands zijn vertaald.
Na ons slotlied zijn we bedankt door een vertegenwoordigster van zorgorganisatie ASVZ.
Zij vonden het een geweldig optreden wat wij daar ten gehoren hebben gebracht en overhandigde ons een envelop. Tevens werd gevraagd of ze in de toekomst nog een beroep ons ons mocht doen, hier heeft onze voorzitter natuurlijk positief op gereageerd.

Als afsluiting wilde ik even stil staan bij de envelop welke wij overhandigd hebben gekregen van zorgorganisatie ASVZ. De contactpersoon van zorgorganisatie ASVZ had tijdens de boeking aan onze voorzitter gevraagd wat de kosten waren als wij met het koor een middagje kwamen zingen.
Hierop reageerde onze voorzitter met dat we niet voor niets konden komen, maar dat we met een vrijwillige bijdragen al gauw tevreden zijn. Zorginstellingen en verpleeghuizen hebben het al moeilijk genoeg in deze periode van grote bezuinigingen en daar maken wij als koor graag een uitzondering voor. Als we nu na ons optreden terug kijken hoeveel mensen wij een fantastische zaterdagmiddag hebben bezorgd met het uitvoeren van onze hobby, zijn alle onkosten meer dan gedekt.

Met dank aan Zweer Kruissen (jr.) (red.)