Ondanks deze hindernis was de opkomst groot. De kantine van de orchideeënkwekerij van Gerit van Wijk was goed gevuld en ook Gerrit Kreling die de avond samen met Gerrit van Wijk sponsorde liepen stralend rond.

Deze drukte hinderde de mensen van het opbouwen van de muziekinstallatie niet om hun werk weer uitstekend te verrichten en op de geplande tijd kon er worden begonnen met repeteren.

Natuurlijk werd voorafgaand aan de repetitie door Gerrit van Wijk een “verlanglijstje” met liederen aan de dirigent doorgespeeld. Om hem en het publiek gunstig te stemmen zijn er een aantal van deze liederen gezongen. Per slot van reken moet je nooit bijten in de hand die je voedt.

Tijdens de onderbreking zijn de gasten geïnteresseerd met de gastheer de kwekerij ingelopen om de kweek van de planten te mogen bewonderen en toen iedereen zijn stoel weer had teruggevonden is de repetitie voortgezet. Na deze pauze is er wel degelijk aandacht geschonken aan de nieuwe nummers en zoals te verwachten verliep niet alles vlekkeloos. Maar op een repetitie mag dat.

Zoals het hoort zijn na afloop van de repetitie verschillende mensen bedankt voor hun inzet voor het koor gedurende het afgelopen jaar en natuurlijk de familie van de gastheren die er voor gezorgd hebben dat het de gasten gedurende de avond aan niets ontbrak.

Aan het einde van de avond is het laatste exemplaar van de eerste cd van het koor “de trossen los” ter veiling aangeboden. Onze zeer bekwame veilingmeester KeesJan heeft met een flinke dosis humor een flink bedrag op weten te halen. We danken hem en alle bieders voor de deelname aan deze veiling.

Uiteindelijk is iedereen met twee orchideeën onder de arm naar huis gegaan en kunnen we terugkijken op een geslaagde avond en hopen in 2018 elkaar weer in goede gezondheid op dezelfde locatie te mogen ontmoeten.

Het Waardenburgs Visserskoor wenst een ieder dan ook een zeer voorspoedig, muzikaal en vooral gezond 2017 toe.