Het Waardenburgs Visserskoor bestaat sinds 14 januari 2005. Na een forse aanloopperiode is het koor een vereniging geworden. In deze jaren is het uitgegroeid van een 8-tal familieleden naar een volwassen koor van  43 mannen en 2 vrouwen (accordeonistes).

Het repertoire bestaat uitsluitend uit Nederlandstalige zeemansliederen en uit bestaande Shanty’s  die door een koorlid worden vertaald in de Nederlandse taal. De kracht van het koor schuilt voornamelijk in het enthousiasme van de leden. Deze werkt vaak aanstekelijk op het publiek. Het succes van het koor is hiermee snel verklaard. De muzikale begeleiding bestaat uit 4 accordeonisten een gitarist en een basgitarist.
De geluidstechniek wordt verzorgd door twee techneuten. Ook bezitten we twee TV’s waar we de teksten mee kunnen projecteren zodat men mee kan zingen. In de afgelopen jaren heeft het koor door heel de regio en daarbuiten opgetreden. De optredens worden altijd met veel enthousiasme ontvangen. Van bekende nummers zoals 'het kleine café aan de haven' tot minder bekende nummers. Er wordt al snel luidkeels meegezongen.

Het  Waardenburgs Visserskoor heeft in de jaren van hun bestaan 3 CD’s gemaakt:

CD 1: De Trossen Los

CD 2: Thuis in Waardenburg

CD 3: 10 Jaar Waardenburgs Visserskoor.

De CD's zijn te verkrijgen bij Wim Kruissen. "Thuis in Waardenburg" kost € 5,00. "10 Jaar Waardenburgs Visserskoor" kunt u kopen voor € 10,=.
U kunt ze bestellen via:

(prijzen exclusief verzendkosten)

"De trossen los" is helaas volledig uitverkocht.

Bankrekeningnummer: NL 18 RBRB 0939881209

Het bestuur van het Waardenburgs Visserskoor bestaat uit 5 koorleden,
die elk hun eigen bestuurlijke taak hebben:

Wim Kruissen

voorzitter

Gerrit van Blitterswijk

secretaris

Gerrit van Wijk

penningmeester

Jacky Straatman

algemeen bestuurslid

Henk van Vrouwerf

algemeen bestuurslid

Wilt u meer informatie over het Waardenburgs Visserskoor?
U kunt te allen tijde bellen naar de voorzitter Wim Kruissen (0418-651564). 06-11459709
Of u kunt hem een e-mail sturen met uw vragen daarin vermeld; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. *
U krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.